Osadníci z Katanu: Říše Inků 5/10 (19.5.2019)

21.05.2019 11:49

    Severská liga deskových her pořádaná deskoherními fanoušky Schrödingerova herního klubu Varnsdorf si na nedělní dopoledne 19. května v ZÁJA Centru přichystala další z turnajů – tentokráte v nejnovějším samostatně hratelném rozšíření populárních Osadníků z Katunu – Říši Inků.

    Prostřednictvím tematického rozšíření se desítka účastníků přenáší do předkolumbovské Ameriky, kde v jihoamerických horách zakládají vesnice a města. Hráči se věnují obchodu s kokou, rybami a peřím. Rozšiřují svou síť silnic a zlepšují se v boji. Příběh se odehrává ve třech érách. Civilizace povstanou a zase zaniknou. První stavby pohltí divoká džungle, čímž vzniknou atraktivní území pro vesnice konkurujících kmenů. Dynamika hry se tak v průběhu partie zajímavě proměňuje, což vyžaduje, abyste neustále přizpůsobovali svoji strategii aktuální situaci.

    Každý účastník turnaje měl možnost předvést své síly celkem ve třech kolech po 80 minutách. Nejlepším hráčem se po čtyřhodinovém hraní stává Tomáš Rosa. Na druhém a třetím místě se umístili Ema Rosová a Martin Hoško. Celou akci provázela pohodová a přátelská atmosféra. Schrödingerův herní klub děkuje ZÁJA Centru za poskytnuté prostory a firmě Albi za zapůjčení herních setů a odměny pro výherce v podobě krásných deskových her.

    Závěrem zve Schrödingerův herní klub nejen všechny nadšence a milovníky deskových a karetních her, ale i nováčky, děti i dospělé na neděli 16. června na šestý turnaj Severské ligy deskových her ve hře Splendor. PŘIJĎTE SI ZAHRÁT!


Stránky otevřeny 1. ledna 2010.